Eczacılıktan (SSK Levent Dispanseri)emekli olduktan sonra(1996) babamla bitki üretme işine girip fidanlıkta çalışmaya başladım.2002 yılında burada bir sabun atölyesi oluşturdum ve doğal sabunlar,şampuanlar yapmaya başladım.(13 Ekim 2008 de babamı kaybettik )Sokaktaki sahipsiz hayvanlara çok acıyorum ve onları çok seviyorum.Canlarım benim onlar.Bu arada 2 yetişkin evladım ve 4 tane de torunum var.Allah herkesin evlatlarını ve torunlarını bağışlasın ve güzel günlerini göstersin diyorum.
25 Ağustos 2011 Perşembe
Lavantalı sabun dilimlendi...
Sabun dilimlenince minik Atölye'yi buram buram Lavanta kokusu sardı yav...
Sabun kurudukça bu koku epey azalacak fakat sabunu kullanırken yine ortaya çıkacak..
Bugün sebzelikte bazı ıslah çalışmaları yapacağız.Mesela külleme hastalığı nedeniyle erkenden ölen salatalık'ların yerine Fasulye,Mısır ve Biber dikeceğiz.
Böylece aynı alandan bir yılda ikinci kez ürün alacaz...:))
Fazla fasulyeleri kış için donduruyorum.Fasulye dondurmak biraz oyalayıcı bir iş ama olsun.
Yıka,ayıkla,doğra,haşla,soğuyunca da poşetle şeklinde oluyor...
Kışın mecbur kalmazsam hiç yaz sebzesi almayanlardanım ben.
Domateslerimi de bir yandan dondurucuya yerleştiriyorum zaten.Sırada közlenmiş patlıcanı dondurmak var,o fasulyeden de zahmetli bir iş valla.Cesaret edebilir miyim henuz bilmiyorum..
Bu sene çok şirin minik bostan patlıcanları yetiştirdik.Geçen gün onlarla İmambayıldı yaptım.Harika oldu,hiç çekirdeği de yoktu,erken toplamıştım ondan dolayı..:)
İşte onlardan közlesem mi diye düşünmekteyim.
Öğleden sonra çok sevdiğim bir ablamız var o gelecek buraya.Eşimin akrabası.Çağdaş,neşeli,hoşsohbet bir ablam.
İnşallah o yaşa gelince ben de onun gibi sevilen bir abla olurum.
Yaşlılık zaten itici geliyor gençlere.Bir de surat sarkıtarak v.s bu dönemi daha da çekilmez hale getirmemeliyiz değil mi arkadaşlar?
Samandıra'daki delimsi arkadaşınızdan sevgiler....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok severim lavantayı. her başak burcu gibi
YanıtlaSilfazla fasulyeelr için önerim var:))
YanıtlaSilFaulyeleri ya yemeklik kırın ya da zeytinyağlı yapar gibi önce boylamasına ortadan ikiye sonrada enlemesine eksip, gölgede kurutun... Altına önceleri gazete kağıdı sererseniz nemini alır. Sonra bunun bin çeşit yemeği yapılır. Belki de bilirsiniz ama bizim en favorimiz. Kurutulmuş fasulyeyi haşlayıp, süzüp, bol soğan ve kıyma ile kavurup bir ki de yumurta kırıp karıştırmak ve çeyın yanında götürmek:))
Lavanta kokusuna bayılırım...Leylakçımım gelmesini bekliyorum dört gözle...
Merhaba Erge,
YanıtlaSilHoşgeldiniz..Demek Başak burcu Lavantaseverdir.İyi oldu bunu öğrendiğim.
Merhaba Lale Hnm.
YanıtlaSilBu fasulye kurutmayı duymuştum.Eğer ikinci mahsul bol olursa onları da kurutup değerlendireyim o zaman.
Leylak Hnm. kısmetse ne zaman kamink?
Ben fasulyeyi çiğken donduruyorum acaba yanlış mı yapıyorum, ilk defa doğrayıp pişirip saklandığını duydum. Bu arada yaşlılık hiç itici gelmiyor, aksine ben de o kadar yaşar mıyım diye düşünüyorum:) biraz kıskanarak bakarım nedense:)
YanıtlaSilleylak Hanfendi sanırım 5 veya eylülde geliyor,,
YanıtlaSilMerhaba Gasilhane,
YanıtlaSilBu pişirme değil de haşlama ..2-3 dakika kaynayan suya batırıp çıkartma şeklinde bir haşlama oluyor.Bunu yapmazsanız fasulyeler pişince ağır bir kokusu oluyor.
Yaşlılık ile ilgili yazdıklarınız çok hoşuma gitti desem?
Yaşlı bir ablanız olaraktan....
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil