En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

19 Ekim 2011 Çarşamba

Bu kahve başka kahve..





Kahveyi çok seviyorum ,mümkün olsa günde 5 -6 tane içerim yani o kadar.Ama Türk Kahvesi benim bahsettiğim.Orta şekerli bir de...:)
Geçen sene kemik yoğunluğu ölçümü sonrasında Doktor kahvenin kemik erimesini hızlandırdığını söyleyince çok üzülmüştüm sevdiğim şeyden mahrum kalacağım diye.O günden beri de günde 1 tane (bazan 2 de olabiliyor ama)den fazla içmiyorum.

-Bugün 2,5 Kg Kahveli Sabun yaptım.Türk Kahvesi ile yapılıyor kendisi.
Kahveli Sabun koku gidericidir.Bilhassa mutfak musluğuna yakın konur ki ellerimize sinen soğan,sarımsak ve de balık kokularını yok etsin diye.
Diğer adı da Mutfak Sabunu zaten.
-Sabunumu kalıplara döktükten sonra arta kalan bulaşığı da böyle işte.Bulaşığı bugün yıkamıyoruz.Sebebi:Yarın kaptaki ve el blendırındaki kalıntılar suyla karşılaşınca köpür köpür olup kolayca ,ek sabun veya deterjan kullanmadan tertemiz olacak da ondan.Bugün olmaz,daha sabunlaşma reaksiyonu devam ediyor...
-Bu da sıcak seramızın görünüşü..Öööle çektim işte nedensiz....
Diğer seralarımızda ısıtma yok.

Hava ılınmaya başladı çok iyi...Çok erkendi o soğuklar zaten.
Neyse dün kömür aldık biraz.Yine öyle soğuklar gelirse artık hazırlıklıyız.


Samandıra'daki kahvesever arkadaşınızdan sevgiler....

6 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL. KOKU GİDERİCİ OLMASI SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. çok özeniyorum ve merak ediyorum ürünlerinizi.

    YanıtlaSil
  3. Aslı Hnm. merhaba,
    Adres ve Telefon bilgilerinizi
    mineflora@yahoo.com 'a bırakırsanız iyi olur:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık bende kahve tiryakisiyim hele kokusu muhteşem,anneminde kemik erimesi var ama o maşallah günde en az üç tane içiyor söyleyeyimde azaltsın, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Meral Sanatevi,
    Hoşgeldiniz..
    Anneniz de dikkat etse iyi olur...
    Fakat kahve de çok güzel bir şey canım.....:))

    YanıtlaSil
  6. Kahve aslında bazı kişilerde çoğu değil bir bardağı bile kemiklere zarar verir, genetik faktörlerle ilgili. Bunun dışında az gelişmiş ülkelerde çokça içilen filtre edilmiş proteinsiz, mineralsiz kahveler tam bir zehir deposu aslında. Ülkemizde de en çok bu nescafe türü filtre edilmiş, rafine edilmiş çözülen kahveler tüketiliyor. Halbuki kaliteli bir kahvenin gerçek tadı asla bu tür kahvelerde bulunmaz, bunlarda hem daha fazla kafein vardır, hem yararlı elementler fabrikasyon filtremeleri sırasında yok olmaktadır, dolayısıyla tam bir kemik, eklem, kas ve beyin düşmanı olarak karşımıza çıkmaktadır.

    ülkemizdeki kahve firmalarına ve mağazalarına çağrımız kahveyi daha sağlıklı olarak üretip bunun sunumuna önem vermeleri.

    YanıtlaSil