Eczacılıktan (SSK Levent Dispanseri)emekli olduktan sonra(1996) babamla bitki üretme işine girip fidanlıkta çalışmaya başladım.2002 yılında burada bir sabun atölyesi oluşturdum ve doğal sabunlar,şampuanlar yapmaya başladım.(13 Ekim 2008 de babamı kaybettik )Sokaktaki sahipsiz hayvanlara çok acıyorum ve onları çok seviyorum.Canlarım benim onlar.Bu arada 2 yetişkin evladım ve 4 tane de torunum var.Allah herkesin evlatlarını ve torunlarını bağışlasın ve güzel günlerini göstersin diyorum.
12 Aralık 2011 Pazartesi
Isırgan'lar çok körpe...
Sabah dolaşırken baktım ısırganlar öyle güzel ki...Çıtır çıtır...
Bugün vaktim az ama Çarşamba günü bir omlet yapabilirim bunlardan..
Minik çiçekli miss kokulu Nergis'ler de açmaya başlamışlar.Babam ekmişti onları...
Kokularını hisseder mi acaba??
Bir de sera içinden Nolina yani Şişe Ağacı..
Gövdesi suyla dolu...
Yılbaşı yaklaşırken yapmam gereken bir dolu iş var....
Samandıra'daki arkadaşınız hepinize güzel günler diliyor...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çarşambaya yumurtalar benden o zaman:))
YanıtlaSilHava güzel olursa gelirim. Senin geleceğin falan yok:(
Ece
Ben hiç tatmadım ısırganlı omleti :(
YanıtlaSilBen de bahçedeki ısırganları yolup yolup atıyorum :( Öyle yerdelerki hep elim kolum değiyor çünküüü :(
YanıtlaSilNasıl topluyorsun, nasıl hazırlayıp omlet yapıyorsun, bi anlatsan :)
Merhabalar,
YanıtlaSilBugün sabunlarım elime geçti.. Koşturmaktan deneyemedim. İlk fırsatta deneyeceğim. Çoook güzeller.. çok teşekkürler..
Sevgiler..
İpek
Arkadaşlar:
YanıtlaSilIsırganlı Omlet benim uydurmamdır.
Şöyle yaparım:
2 Soğan doğranır.
Bir tavaya biraz zeytinyağı konup soğanlar ve ısırganlar biraz kavrulur.Sonra da yumurtalar çırpılıp bunun üzerine dökülür.Kapak kapatılıp yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirilir.Üzerine tuz ve kırmızı pul biber(olmazsa olmazı)serpilir ve afiyetle yenir.
Elime poşet takıp ısırganların tepesindeki en körpe kısımlarını (5-6 yaprak)topluyorum.
Sonra eldiven takıp ıspanak yıkar gibi yıkayıp doğruyorum.Tavsiye ederim çok güzel olur...
Isırganın böreği de harika oluyor. Aynı usulle kavrulan ısırganlar, ıspanaklı börek misali börek içinde yer alıyor. İçine ufak beyaz peynir kırıntıları veya lor da atılabilir. Afiyet olsun şimdiden.
YanıtlaSilMine Hanım; uzun bir mail yazmıştım size, sabunlarım ve hediyeniz için teşekkür ettiğim. Sanıyorum elinize geçmedi, ben bir kez de buradan teşekkür etmek istedim. Sığla sabunu (hediyeniz olan) ile saçımı yıkamaya başladım, kullanması çok keyifli. Kepek problemim olmadığı için o konudaki etkisini deneyimleyemedim ama saçlarımın geç yağlanmasını sağlıyor. Çok hafif bir sertlik var saçlarımda ama genelde çok ince telli ve sönük oldukları için bu halinden hiç şikayetçi değilim, hatta bana daha dayanıklı oldular gibi geliyor. Sabunlarınız çok kolay köpürüyor ve durulandığında diğer sabunlara nazaran neredeyse hiç kesilmiyor. Kahveli sabun da içindeki bol miktarda kahve tanesi ile, aynı zamanda eldeki ölü derileri temizleyen harika bir etkiye sahipmiş. Damla sakızlı sabunu da anneme hediye edeceğim, sabun ve damla sakızı en sevdiği iki şeydir-henüz sabunu görmedi ama, gördüğünde sabunu yemekten korktuğunu söyledi telefonda. Sevgiyle, Sevi...
Samandrada ki sevgili arkadaşım
YanıtlaSilNergis benim en ama en sevdiğim çiçektir. Biliyormusunuz Ordu'da fındık ağaçlarının diplerinde olurlar.Bir de anemonlar... Sütçümüz sana lale getirdin diye vermişti brn küçükken çok kzımıştım meğer dağ lalesiymiş. ben de dağlı gibi davranmışım zaten kadıncağıza:)
Iısrganlı omlet süper ya hiç denemediğim bir şey çocukken o kadar canımı yaktılarki bahçelerde oynarken onları yemek hiç aklıma gelmezdi...
Sevgimle
afiyet seker olsun hem nergislerin hem isirganlarin en guzel zamani;)
YanıtlaSilnergis mevsimi gelmiş mi inanamadım:))
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilNe güzel bir blog ne kadar aydınlık bri sahibesi
bundan sonra ziyaretlerimi sıklaştıracağım Sevgiler
Hoşgeldiniz Serap Hnm...
YanıtlaSil