En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

4 Haziran 2010 Cuma

Verbena,Çıtır Badem Fideleri ve Arap Saçı....





Birkaç gündür yokoldum ortadan mecburen.
Ancak şimdi fırsat oldu.
Epey dolaştım fidanlıkta..
Size göstermek istediklerim var:
-Verbena'lar var yer örtücü olarak.İlk resimdekiler ince yapraklı olup çiçekleri eflatun oluyor.Başka rengi olmaz.Gösterişli değiller fakat soğuğa dayanıklılar.
-Bu Verbena ise güzel ve gösterişli çiçekler açmasına rağmen soğuğa dayanamaz ve donar.E işte her güzelin bir kusuru vardır ya :)
-Kışın bir Pazar günü Kartal'daki Organik Pazar'dan kavrulmamış Çıtır Badem almıştım 250 gram kadar.Onları ekmek için almıştım.Her saksıya 3 çekirdek ekmiştim belki fire verir diye.Onların da hepsi çimlendi ve 10 cm oldular.Şimdi hava sıcak olduğundan fideleri de ayıramıyorum.Zavallılar Aralık ayına kadar böyle sıkışık duracaklar.Yapraklarını dökünce de hepsini ayrı ayrı saksılara koyacağız.
-Arap Saçı'nı tanırsınız.
Gölge ve üzerinde yürünmeyen alanlar için çok güzel bir yer örtücüdür kendisi.
Suyu sever.

Pazartesi günü Atölyemizin dışında bir yerde Sabun Kursu'muz olacak.Yanımızda götürmemiz gerekenleri çok iyi tesbit edip hiç bir şeyi unutmamamız lazım.Liste yaptım .Gelip gidip hatırıma gelenleri listeye ekliyorum.
Ben artık kaçayım..
Güzel günler dilerim.

2 yorum:

  1. Bizim de bademlerimiz var bahçemizde. eşimin doğup büyüdüğü kasabada çok badem yetişir, zaten adı da Bademağacı. Emeklilikten sonra eşim bir bahçe yaptı ve badem fidanları dikti, birkaç tane de meyve ağacı. Sizden gelen leylaklar da orada yerini aldı. Bademlerimiz bayağı adam boyunu buldu, meyve vermeye de başladılar ama ağaçkakanlar rahat vermiyor, sürekli de orada olmadığımız için henüz pek ürün alamıyoruz ama eşim çok mutlu oluyor bahçede uğraşırken. Bakalım bu yıl ne kadar bademimiz olacak:))
    Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Leylak Dalı,
    Bu çıtır bademleri biz çok seviyoruz.Bakalım kaç sene sonra meyve yapacaklar....
    Sevgiler..

    YanıtlaSil