En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

22 Temmuz 2010 Perşembe

Rebatching ne demek?






Bugün sabah geldiğimden beri bu işle uğraşmaktayım.Rebatching demek= istediğimiz gibi olmayan bir sabunu ertesi gün tekrar eritip yeniden kalıba dökmek demektir.Aslında Türkçesi (= yığın halinde işlemden geçirmek )filan oluyor galiba.
Fakat doğal sabun yapımındaki anlamı demin söylediğim gibi..Yani eskiyi onarmak diyebiliriz buna.
Fakat bu sadece içine muhtelif kimyasallar katılmamış olan ;DOĞAL olan, sabunlara uygulanır.Yoksa o, türlü çeşit kimyasal madde bu uzun ısıtma sürecinde nelere dönüşür allah bilir.:)
Bu ısıtmayı Benmari'de yaparız.Tüm kalıplar tamamen eriyince istediğimiz kalıba dökeceğiz.Elimden geldiğince,an be an görüntüledim.
Birazdan hepsi erimiş olacaklar.Bu yüzden ben gideyim arkadaşlar..
Hoşçakalın....

10 yorum:

  1. Keşke bu işlemi insanlar için de uygulayabilsek.
    ???

    YanıtlaSil
  2. Mine'si 2. cihan harbi sonrası kıtlık neslinde, ufalmış sabunlar biriktirilip birlikte eritilir ve büyük sabunlar yapılırdı. Halâ da yapanlar var. İçinde kimyasal da var tabii, piyasa malı sabunlar çünkü. Nelere dönüştüğünü bilmiyor muyuz sahi?
    Konu o değil ama minicik sabunların iyice kurutulup kenarlarını törpüleyerek incelterek terzilikte kullanılması çok hoşuma gider. Hani patron çıkarmak için kumaşı çizerler ya...
    Sahi yaaa, terzi sabunları da yapsana. Benim Türkiye'de gördüklerim hep yabancı markalar olmuştur. Acayip sert olurlar hani, yapmanın başka bir yöntemi olmalı mutlaka.

    YanıtlaSil
  3. Tülin Hn.
    Evet bazı insanlar düzeltilebilse çok iyi olurdu gerçekten.

    Oyacan,
    Onu ben de duydum.Fakat zaten 1945 li yıllarda çoğu şey gibi kullanılan sabunlar da doğaldı değil mi?Bu kepazelikler çıkalı fazla olmadı.
    Terzi Sabunu yapmak???
    Fena fikir değil bu.
    Evet deniz tuzu eklersem kemik gibi olur o terzinin sabunları bak...:)

    YanıtlaSil
  4. şimdi bu sabunlar erirken missss gibi kokmuştur...
    terzi sabunu olarak kullanılan sabun kalıntılarını ben de hatırlıyorum çocukluğumdan,küçücük bir parça uzun süre kullanılırdı<.9

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Cepaynası,
    Evet dün Atölye'miz Okaliptus koktu mis gibi hakkaten..

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir site...İyiki tanıdım sizi

    YanıtlaSil
  7. Blogunuzu görünce inanın o kadar çok sevidnim ki.Hatta büyük bir heyecanla doğal sabunun nasıl yapıldığı anlatılmışmıdır diye baktım ama göremedim. Keşke olsa.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Göçebe Merhaba,
    Uygulamalı öğretilmezse kazalara sebep olabileceği için buradan şunu şuna karıştırın diyemiyoruz .Burada, Kurs'ta bile, bazan yaşıyoruz.Birbirlerinin üstüne sıçratarak çalışma filan oluyor bizim yanımızda dahi.
    Bu sorumluluğu almak kolay değil.Ne dersiniz?
    Sağlıklı,güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Peki yurt dışında yaşayanlar ne yapsın?
    Haklısınız kimse bunun sorumluluğunu almak istemez.

    YanıtlaSil
  10. merhaba mine hanım, çok ama çok geç bir merhaba.bu kadar huzur dolu bir anlatım keşke bende becerebilsem.şuan gecenin yarısı ve ben sizi kesfetmenin heyecenıyla okuyorum arşivinizi.siz benim yapmak istediğim şeyi yapıyorsunuz. torunlarım demişsiniz anne olduğumu öğrendiğim dakkika ne yapsam ne etsem de bebeğimi toprak ananın özüyle ,kokusuyla, huzuruyla olan bir alanda yetiştirsem. doğal doğal , bol el emeği olan bir bahçede büyütsem dedim durdum.ama maalesef şartlar şartlar...ben bir öğretmenim ve şartlar diyorum. tabiki buna da şükür.
    eşim benden bıktı ben daha bıkmadım.her yı hevesle domatesler , biberler, sardunyalar alıp büyütmeye.olmuyor tam çiçek verdi geliyor ürün diyorum yok olamuyor işte orada ,tekrar vazgeçmiyorum. pempe dometes ağını duydum ama araya birşeyler girdide ulaşamadım o güzelim ağa dahil olamadım. ben sizinle tanışmayı çok istiyorum.özellikle bahçenizi görmeyi.eskişehirliyim.maalesef ki şuan istanbulla bağım bebeğimin rahatsızlığı ile ilgili kontroller. niye normal doğumlar, sağlıklı doğumlar azaldı...niye biz normalleri azalttık.herşeyi anormal yaptık ta ondan. kasımda kontrol var.günübirlik gitgel de olabilirse muhakkak uğramak isterim.ama o zamana kadar küçük balkonumda bebeğime tattırabileceğim yada koklatabileceğim tohum , fide istesem sizden.ürün demiyorum çünkü ben emek harcamayı, sabretmeyi, o nazlı büyümeyi seviyorum.isteğimle ilgili detayları bana mail atarsanız, ulaşabilsek bir şekilde çok mutlu olurum.sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil