En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

13 Temmuz 2010 Salı

Sarı Mercan,Alacalı Akçaağaç ve Sığla fideleri...




-Sarı çiçekli Mercan (Russelia)lar iyice coştular artık.
Tek kötü yanı kışın burada üşüdükleri için seraya konmaları gerekiyor.
Zaten bu aylarda seramız (Kaloriferli olanı)çok ferahlıyor.Çoğu bitki (Benjaminler dahil) dışarı çıktığı için.Fakaaat Ekim 'in 15 inden sonra herkes içeri gelince masa altları bile doluyor..:)
-Kasım ayında 4 gün için Frankfurt'taydık.Bir park yerinde dinlenirken baktım altında durduğumuz ağacın tohumları yağmur gibi yağıyor ve görevliler de süpürüyorlar.Aaaaaa alacalı bir Akçaağaç..Ve bizde yok...Hemen bir kağıt mendilin içine tohumlardan sardım.İşte o tohumlardan 10 tane çıktı ve bu boya ulaştılar çocuklar...Çok şirinler değil mi?
-En alttaki de Sığla Fidesi (=Liquidambar orientalis).Fethiye'den bir ağbimiz bana tohum göndermişti geçen sonbaharda.Onlar da bu boy oldular.Ama Sığla'yı Samandıra'da büyük ağaç yapmak ve ondan Sığla yağı elde etmek gibi bir hayalimiz yok tabii.Bu iklimin ağacı değil. Yoksa Sığla yağı'nı Sabunlarımızda çok kullanıyoruz.Sığla yağı sabunlarda antiseptik olduğu için Akne'ye karşı çok etkilidir.Sığla yağı dahilen de kullanılır mide hastalıklarında.
Biz Sığla Yağı'nı yine Fethiye'de bir yerden alıyoruz.Çok miktarda alınmaz.Zaman içinde kıvamı çok koyulaşır ve sabunda zor çözünür.Bu yüzden 1 yıl yetecek miktarda alınır.
Herkese mutlu günler...

2 yorum:

  1. Ne kadar ferah ve hoş hayatınız var Mine hanım. Sizi okumak benide ferahlatıyor inanın.Çiftliktemi yaşıyorsunuz yoksa gidip geliyormusunuz? Ben balkondaki bitkilerimle idare ediyorum."Yeşilim" geldiğinde onları sevip okşuyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Hüznün Tadı,
    Burası benim iş yerim.Her gün gelip gidiyorum buraya.Balkonlar da epey işe yarıyor bu konuda..Güzel sözleriniz beni mutlu etti..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil