En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

1 Mart 2013 Cuma

Vinca'lar,Kalanchoe'ler ve de Kediciklerimiz...

Mart ayı'nın ilk günü çok güzel güneşli bir hava ile başladı Istanbul'da.Umarım devamı da böyle gelir. Toprak saksıdaki mor çiçekli bitki:Vinca Yani:Cezayir Menekşesi de denir.Yer örtücü olup,her dem yeşilir.Yani yaprak dökmez.. Diğer renkli çiçekli olan da Kalanchoe.. Başka adı yok diye biliyorum..Bunlardan Nikah Şekeri (?) yapıyoruz.Çok da şirin oluyorlar bence... Diğer resimlerdeki arkadaşları da biliyorsunuz zaten.Serada hepsi kendine uyumak için uygun bir yer bulmuşlar. Biz de onların bitkilerimize verecekleri zararı en aza indirmek için bazı tedbirler almaktayız tabii. Yeni ekilmiş tohum kasalarının üzerine kümes telleri veya cam örterek...v.b Hava böyle güneşli olunca benim moralim de daha iyi oluyor. Güzel ilçemiz Samandıra'mızdan hepinize sağlıklı,güzel günler dilerim..

5 yorum:

  1. ne güzel bir bahçe bu, baktıkça insanın içi açılıyor, çok şanslısınız, sağlıcakla kalın:))))

    YanıtlaSil
  2. Ya şu en alttaki çiçekten bende var ama hiç çiçek açmıyor. Güneşe koydum, gölgeye koydum, içeri aldım, dışarı attım yok... Bulamadım yöntemini :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalanchoe güneşi seviyor..
      Belki toprağı eskimiştir..Toprağını yenilerseniz açacaktır.Nazlı bir bitki değil aslında Handan Hnm..

      Sil
    2. Şu anda güneşte, toprağını yenileyeyim bakayım, bir de tehdit edeyim açmazsan atacağım seni diye, kendine gelir belki.

      Sil