En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

23 Nisan 2010 Cuma

23-Nisan-2010 Cuma....




- Müge'ler goncaya geldiler..Convallaria Majalis'ler yani.
-Hayırdır inşallah rüyamda mı gördüm ne..Sarı bir kedi,2 yaşında var yok yani,sen gel elalemin balkonunda 2 tane yavru yap!!!
Yavrularını büyütmeye çalıştığı yer de bütün kedilere açık büfe olarak hizmet veren bir yazlık ev balkonu.Demek ki dedim,rüyamda tabii,hayvanlar bile başkasının yavrusuna dokunmuyor.Hayret vallahi!!
-Üç Yapraklı Limon duydunuz mu hiç?Yani Citrus Trifoliata..Karadeniz Bölgemizde çok yetiştirilir.Bahçeler arasında çit yapmak için(oklu kirpi gibi dikenleri var) ve bir de üzerine diğer tüm Narenciye'leri aşılamak için kullanırlar.Portakal,Limon,Mandalina,Greypfrut,Kumkuvat,Ağaç Kavunu vs. en güzel bu anaca aşılanır..Minik Limonlar da yapar fakat bu limonların suyu kullanılmıyor çok acı ve kötü bir tadı olduğundan dolayı.Limonlarının üzeri de kalın bir mum tabakasıyla kaplıdır kendinden.Çiçekleri çok hoş.Bu mevsim açtı da size de göstermek istedim..
Haydi ben kaçtım..Güzel günler hepimize...

4 yorum:

  1. Minee, dutlar "ekşi kara dut" mu? Ölmeden bir bahçe sahibi olabilirsem, edineceğim ağaçlardan birisi kendileri de. O nedenle sordum.
    O gün bir heyecan, baktıklarımı görmemişim. Ne çileklerin farkındayim, ne dutların, ne de mürverlerin.

    Bir dahaki fidanlık ziyaretinde gözlerimi dört açacağım.

    YanıtlaSil
  2. Münevver'cim,
    O resmini gördüğün tatlı karadut fakat 1 tane de ekşi karadut var yerde dikili.Biz daha ondan hiç meyve yemedik ama ekşi karadut diye gelip oraya dikildi.Rahmetli babacım da o kadar severdi ki..Zaten o seviyor diye dikildi fakat ömrü vefa etmemişti.Yarın sabah hemen gidip bakacağım meyve bağlamış mı diye.Şu an başım biraz kalabalık..Hoşçakal..

    YanıtlaSil
  3. Oklu kirpimi sende unutmuştum geçen sene, hüüü hüüüüü... Kediş bebekleri yerim ben, analarına bak bebeleri al. İsteyene yanında çeyizleri benden. Yok mu artıran?

    YanıtlaSil
  4. Sana başka bir oklu kirpi veririz üzülme...

    YanıtlaSil