En iyi huylu kedisi idi dünyanın....

9 Ekim 2010 Cumartesi

Trabzon Hurmaları Son Durum....





Eve gelince hemen mutfak balkonuna koşuyorum.Hurmaların durumuna bakmaya tabii.
Maşallahları var.Kuruyacaklar galiba sonunda eğer bir aksilik olmazsa.
Balkondaki küçük masamızın üstünde de turşularımız var.Bu sene ilk defa turşu yaptım ben uzun yıllardan sonra 2 küçük kavanoz.
Çocuklar küçükken de yapardım.Sonra epey bir ara vermişim.
Bu sene Samandıra'da çok biber oldu.Bir kısmını da turşu yapayım dedim.Nasıl yapıldığını bile unutmuşum.İnternetten bir tarif bulup yaptım ben de.

İyi akşamlar....

6 yorum:

  1. turşu konusunda çok kötüyümdür valla...
    Hurmaları merak ediyorum, gelip gelip bakıyorum kurudularmı diye:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Lale Hanım,
    Artık ümidim var benim bunlar kuruyacaklar sanki..Bayağı küçülmüşler...

    YanıtlaSil
  3. Hurmaları büyüklüklerine göre dilimlere ayırırsanız daha kolay kurur.
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. bende hiç turşu yapmadım okonuda güvenemiyorum kendime sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Kadir Bey merhaba,
    Haklısınız.Fakat o zaman sapından asma şansım olmazdı.İpe dizilip kurutulur değil mi?
    Gülcan Hn.benim bulduğum turşu tarifinde biberler yıkandı,delindi çatal ile ve kavanoza dizildi.En dibe sarmısaklar ve bir avuç nohut kondu.Suyun tuz oranı da şöyle:1 Kg su+80 gr Kaya tuzu+100 gr Üzüm Sirkesi
    İşte bu...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Mine Hanım,
    İlk kez duyuyorum hurmaların kurutulduğunu,
    Ne kadar güzel görünüyorlar bilseniz,
    turşuyaysa hiç dayanamam bayılırım,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil