Eczacılıktan (SSK Levent Dispanseri)emekli olduktan sonra(1996) babamla bitki üretme işine girip fidanlıkta çalışmaya başladım.2002 yılında burada bir sabun atölyesi oluşturdum ve doğal sabunlar,şampuanlar yapmaya başladım.(13 Ekim 2008 de babamı kaybettik )Sokaktaki sahipsiz hayvanlara çok acıyorum ve onları çok seviyorum.Canlarım benim onlar.Bu arada 2 yetişkin evladım ve 4 tane de torunum var.Allah herkesin evlatlarını ve torunlarını bağışlasın ve güzel günlerini göstersin diyorum.
9 Ekim 2010 Cumartesi
Trabzon Hurmaları Son Durum....
Eve gelince hemen mutfak balkonuna koşuyorum.Hurmaların durumuna bakmaya tabii.
Maşallahları var.Kuruyacaklar galiba sonunda eğer bir aksilik olmazsa.
Balkondaki küçük masamızın üstünde de turşularımız var.Bu sene ilk defa turşu yaptım ben uzun yıllardan sonra 2 küçük kavanoz.
Çocuklar küçükken de yapardım.Sonra epey bir ara vermişim.
Bu sene Samandıra'da çok biber oldu.Bir kısmını da turşu yapayım dedim.Nasıl yapıldığını bile unutmuşum.İnternetten bir tarif bulup yaptım ben de.
İyi akşamlar....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
turşu konusunda çok kötüyümdür valla...
YanıtlaSilHurmaları merak ediyorum, gelip gelip bakıyorum kurudularmı diye:)
Merhaba Lale Hanım,
YanıtlaSilArtık ümidim var benim bunlar kuruyacaklar sanki..Bayağı küçülmüşler...
Hurmaları büyüklüklerine göre dilimlere ayırırsanız daha kolay kurur.
YanıtlaSilSevgi ve saygılarımla.
bende hiç turşu yapmadım okonuda güvenemiyorum kendime sevgiler.
YanıtlaSilKadir Bey merhaba,
YanıtlaSilHaklısınız.Fakat o zaman sapından asma şansım olmazdı.İpe dizilip kurutulur değil mi?
Gülcan Hn.benim bulduğum turşu tarifinde biberler yıkandı,delindi çatal ile ve kavanoza dizildi.En dibe sarmısaklar ve bir avuç nohut kondu.Suyun tuz oranı da şöyle:1 Kg su+80 gr Kaya tuzu+100 gr Üzüm Sirkesi
İşte bu...
Merhabalar Mine Hanım,
YanıtlaSilİlk kez duyuyorum hurmaların kurutulduğunu,
Ne kadar güzel görünüyorlar bilseniz,
turşuyaysa hiç dayanamam bayılırım,ellerinize sağlık:)