Eczacılıktan (SSK Levent Dispanseri)emekli olduktan sonra(1996) babamla bitki üretme işine girip fidanlıkta çalışmaya başladım.2002 yılında burada bir sabun atölyesi oluşturdum ve doğal sabunlar,şampuanlar yapmaya başladım.(13 Ekim 2008 de babamı kaybettik )Sokaktaki sahipsiz hayvanlara çok acıyorum ve onları çok seviyorum.Canlarım benim onlar.Bu arada 2 yetişkin evladım ve 4 tane de torunum var.Allah herkesin evlatlarını ve torunlarını bağışlasın ve güzel günlerini göstersin diyorum.
26 Mayıs 2010 Çarşamba
Kuşkonmaz'lar ve Muehlenbeckia'lar....
Biraz önce dolaşırken aklıma geldi.Bugün size aynı isimli 2 bitkinin farklı türünü tanıtsam dedim..
Mesela:Kuşkonmaz'lar.
Bizde yiyecek olan yok ama diğer ikisi var.
-Sağdaki iri yapraklı tür..Kırmızı boncuk gibi meyveler yapar sonbaharda.Meyve dediysem yenmiyor bu meyveler.Bitkinin tohumları var içinde.Tohumdan üretiliyor.
Soldaki Kuşkonmaz ise benim çocukluğumun bitkilerinden olan,ince yapraklısı..Her evde bulunurdu o yıllarda..(yani 1955-1960 yılları oluyor)
Zaten çiçeklerde de moda var:)
Çok zariftir bana sorulsa..
-Muehlenbeckia'lara gelincee....Okunuşu daha kolay:Möhlenbekya.
Sağdaki iri yapraklısı,soldaki de ince yapraklısı.
Bunlar ikisi de dış mekan bitkiler olup soğuğa çok dayanıklılar.Bizim Samandıra'nın soğuğunda bile bir şey olmuyor.Ne için kullanabilirsiniz bunları?Mesela yerden yüksek bir ortama dikip aşağı sarkıtırsınız.
Veya yer örtücü olurlar.Ya da şev taşlarının içine ekersiniz bütün duvar yemyeşil olur.Biz bunu yaptık Çekmeköy'de bir villa bahçesine.
-Bu resimde de Möhlenbekya'nın bir toprak küp içindeki durumu görülüyor.
Ben kaçıyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder